Contactgegevens ITS Isolatie

Isolatietechniek Smeets BV
Einighauserweg 2a
6142AS, Einighausen
Tel: 046-4518639
Mob: 06-53255039
Fax: 046-4523417
E-mail: info@itsisolatie.nl
E-mail: administratie@itsisolatie.nl
KVK Heerlen: 14054073

Ob-nummer: 8050.01.451.B01

PRIVACY STATEMENT

Diensten van ITS isolatie

 • Prefab

  Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot elementen worden gemaakt, waarna deze naar de locatie worden getransporteerd en aldaar worden verwerkt.

  Onze specialisatie is het maken van prefab plaatwerk, mede door onze expertise op dit vlak en door de aankoop van de plaatbewerkingsmachine MABI 3000 E VARIO.

  De productie van plaatwerk wordt in onze eigen werkplaats gefabriceerd. In allerlei uitvoeringen en in alle afmetingen.

  Uw plaatwerkvraag is onze uitdaging!

 • Isolatiematrassen

  Isolatiematrassen zijn op maat gemaakte matrassen, die gevuld worden met glaswol of steenwol, of in sommige gevallen met naaldvilt. De matrassen worden tevens voorzien van (RVS)bevestigings haken -en noppen om de isolatie op zijn plaats te houden. Of indien gewenst met trekgespen of klittenband.

  Een isolatiematras wordt gebruikt voor het vasthouden van warmte bij technische installaties, met name voor appendages en apparaten welke na het isoleren regelmatig onderhoud behoeven. Het vasthouden van de warmte zorgt op deze manier voor een lagere energie rekening. Tevens zorgen de matrassen er gelijk voor dat de mensen beschermd worden tegen de enorme hitte van bepaalde instalaties, zodat er geen brandwonden ontstaan. De isolatiematrassen worden vaak ingezet op plaatsen die moeilijk te bereiken zijn en/of waar plaatwerk niet mogelijk is. Maar ook vanwege hun enorme flexibiliteit.

  Onze isolatiematrassen zijn makkelijk door iedereen te monteren, of te demonteren bij eventuele reparatie's aan uw installatie.

 • Tanks

  Tanks zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je liggende warmteopslagtanks: deze isoleren wij met steenwol en werken we af met aluminium plaat blank of groen. Ook kunnen wij deze afwerken met plastisol plaat welke verkrijgbaar is in een aantal standaard kleuren.

  Staande warmteopslagtanks worden geisoleerd met steenwol en werken we af met damwandprofielplaten. Het dak wordt afgewerkt met vlakke platen welke allemaal in de afstandsstrippen vast gezet worden. Deze damwand is ook weer verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren.

  Tanks voor koudeopslag isoleren we met pir en werken we af met mylarfolie of armaflex. Dit kan desgewenst ook weer afgewerkt worden met aluminium of plastisol staalplaat.

 • Tracing

  Heat tracing of kortweg tracing is het op temperatuur houden of brengen van producten die niet mogen stollen, bevriezen of aangroeien.

  Naast het isoleren van leidingwerk en/of vaten voor warmtebehoud in de vorm van vorstbescherming, kan het gewenst zijn en meestal ook noodzakelijk de leidingen, vaten of appendages te voorzien van een tracing lint.

  Denk hierbij aan:

  • Vorstbeveiliging
  • Temperatuurhandhaving
  • Opwarmen

 • Warmte Isolatie

  Warmte-isolatie of thermische isolatie is een eigenschap van materialen en constructies om de overdracht van thermische energie (warmte) tussen twee zijden van het materiaal of de constructie tot een minimum te reduceren.

  Om een goed advies uit te brengen met betrekking tot de juiste isolatiedikte en welk materiaalsoort zijn we afhankelijk van de inwendige temperatuur van de omgeving en de omgeving zelf.

  Leidingen, tanks, ketels, kanalen en andere vormstukken welke een temperatuur hebben van 0 tot 1600 graden isoleren wij onder andere met steenwol, armaflex, foamglas, keramische deken en/of pir.

  Deze isolatie kan eventueel afgewerkt worden met aluminium plaat, plastisol of isogenopak.

 • Koude Isolatie

  De belangrijkste taken van koude isolatie zijn: het verhinderen van condens en het zo laag mogelijk houden van energieverliezen.

  Het isoleren van leidingen, kanalen, tanks, afscheiders en andere vormstukken welke een inwendige temperatuur hebben van -200 tot 0 graden is precisiewerk omdat bij deze lage temperaturen elk kiertje condensvorming of ijsvorming zal veroorzaken en funest kan zijn.

  Door te isoleren met armaflex, foamglas en/of pir voorzien van mylarfolie kunnen wij er voor zorgen dat er geen condens of ijsvorming optreed.

  Dit alles kan desgewenst afgewerkt worden met aluminiumplaat.

 • Ketels

  Centrale verwarming (afgekort tot CV) is een verwarmingssysteem, waarbij de warmte die nodig is voor de verwarming van de vertrekken van een gebouw, centraal wordt opgewekt en met behulp van een warmteoverbrengend medium (stoom, water of lucht) wordt overgebracht naar deze vertrekken. Het meest bekend is het systeem waarbij radiatoren staan opgesteld die warmte krijgen toegevoerd via stoom- of warmwaterleidingen van een entraleverwarmingsketel.

  Een stoom- of CV ketel wordt geisoleerd met steenwol. Als afwerking kunt u kiezen uit aluminiumplaat of een van de standaard plastisol kleuren.

 • Leidingen

  Koelleidingen, koudwaterleidingen, vriesleidingen, warmwaterleidingen, CV -en stoomleidingen isoleren we met armaflex, puraan of steenwol. Afhankelijk van de omgeving en de toepassing wordt het juiste materiaal en dikte gebruikt.

  Leidingwerk wat afgewerkt wordt met plaatwerk wordt door ons ter plekke opgenomen en pasklaar ingemeten zodat het uiteindelijk door onze monteurs geplaatst kan worden.

 • Akoestische omkastingen

  Als ventilatoren, compressoren, hoge drukpompen, gasmotoren, compressoren, vacuümpompen, pons-nibbelmachines, excenterpersen, zaagmachines, freesmachines, koelmachines, houtbewerkingsmachines of dieselmotoren teveel lawaai maken, dan hebben wij voor u de passende oplossingen in de vorm van een akoestische omkasting.

  De geluidsisolerende omkastingen blinken uit door hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied. De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen en kunnen voor bijna elke toepassing gebruikt worden

 • Utiliteit

  Utiliteitsbouw beslaat alle bouwwerken die geen woonbestemming hebben. Enkele voorbeelden:

  • Gebouwen om in te werken zoals fabrieken, kantoren en opslagruimtes.
  • Gebouwen voor commerciële dienstverlening zoals winkels en garages.
  • Verzorgingsinstellingen zoals ziekenhuizen.
  • Recreatievoorzieningen zoals bioscopen, vakantieoorden en sportgebouwen.
  • Nutsvoorzieningen zoals energiecentrales en rioolwaterzuiveringsinstallaties.

  In deze sector worden alle soorten isolatie gebruikt en toegepast.

  Van thermische isolatie zoals : armaflex, thermaflex, alufolie, isogenepak,pir- en pur schalen.

  Tot industriële isolatie zoals : steenwolschalen, lamellendeken met en zonder folie, gaasdekens, loodfolie.

  Alle soorten geluidsisolatie, hoogwaardige isolatie en brandvertragende isolatie.

  Tevens verschillende afwerkingen zoals : aluminium, gegalvaniseerd, stucco (aluminium met hamerslag), gegalvaniseerd (verzinkt), armco en plaat met diverse coatingen in diverse kleuren.

 • Kwaliteit en Veiligheid

  Installatietechniek Smeets staat voor kwaliteit en veiligheid. Wij streven er naar perfecte isolatie af te leveren. Dit doen wij met vakkundig personeel en in het bezit van het VCA.

 • Brandwerende isolatie

  Het Bouwbesluit is een verzameling bouwtechnische voorschriften waaraan alle bouwwerken in Nederland, zoals woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen etc. minimaal moeten voldoen. Het Nederlands Bouwbesluit bevat voorschriften met betrekking tot het bouwen van bouwwerken uit het oogpunt van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu.

  In het bouwbesluit worden diverse eisen gesteld met betrekking tot de brandveiligheid, zodat ongevallen bij brand worden beperkt en de brand beheersbaar blijft. In geval van brand mag de hoofddraagconstructie niet zijn bezweken gedurende de vereiste tijd.

  Brandcompartimenten worden namelijk doorboord met vele technische installaties, t.w. leidingwerk van sanitaire en verwarmingsinstallaties, kanalen van lucht en ventilatiesystemen alsmede electra- en datakabels.

  Doorvoeringen en de daarbij behorende sparingen zijn een gevaar en bedreiging van de brandwerendheid en zullen dus ook beveiligd moeten worden tegen brand doorslag c.q. brandoverslag.

  Installatietechniek Smeets is door zijn jarenlange ervaring op het gebied van brandwerende voorziening en praktische promat verwerker, voor u de aangewezen firma. Wij kunnen u als opdrachtgever voorzien van een gepast advies, in zowel brandwerende afdichtingen, brandwerend bekleden van constructies en brandwerende wanden en plafonds.

 • Levering materialen

  Indien u isolatiemateriaal nodig heeft of u wilt zelf een leiding isoleren dan zijn wij u graag van dienst. Of u nu particulier of bedrijfsmatig wilt aankopen, bij ons kunt u terecht.

  Wij leveren Armaflex, steenwol, puraan en ook (prefab) plaatwerk. Voor advies en de juiste maatvoering adviseren wij u graag en/of komen wij graag bij u langs voor een goede aanbeveling.

  Neem gerust contact met ons op!

 • Nevenactiviteiten

  Naast de gangbare isolatietechniek kan ITS ook uw toeleverancier zijn in decoratieve producten. Als voorbeeld kunt u denken aan decorstukken voor shows en presentaties.